Звідки походить цісарка?

Цісарки – родичі домашніх курей, індичок і перепелок. Батьківщина цесарок АфрикаАле вони чудово почуваються в різних районах Росії при утриманні як у закритих приміщеннях, так і на вигулах і навіть у клітинах. Вони хворіють набагато рідше курей та іншого птаха.

Розповсюдження Розповсюджена в Африці (на південь від пустелі Сахари) і на острові Мадагаскар. Цісарки не люблять лісів та іншої густої рослинності, воліючи розріджені сухі лісостепи. Харчуються комахами та насінням рослин.

Родом з Африки, птахи відомі тим, що подорожують великими стадами і зачищають свою територію не тільки від шкідливих комах, але й полюють навіть на змій! У США у спекотних регіонах, де є небезпека, що отруйні змії приповзуть пошукати прохолоду на фермі, цісарки виконують роль охоронців.

Крім того, їх бактерицидні властивості дають змогу збільшити термін зберігання до півроку. Висока температура тіла птиці виключає інфекційні захворювання (зокрема сальмонельоз). І яйця, і м'ясо мають чудові смакові якості. М'ясо цісарки вважають дичиною, тому що воно сухіше курячого і до смаку нагадує фазання.