Скільки часу потрібно, щоб охолодити вино?

Найкращий спосіб охолодити вино — поставити його у цебро з льодом. Щоб охолонути з 20 °C до 8 °C, вину потрібно 10-15 хвилин. Також можна поставити пляшку в холодильну камеру, але не більше ніж на 30-40 хвилин.Aug 6, 2020

У холодильнику вона підтримується на рівні 2-4 ° С, так що за 40-60 хвилин вино охолоне до потрібної температури. Якщо ви перетримали вино на холоді трохи довше, поставте його в темне прохолодне місце і дайте трохи зігрітися.

Порада від команди кухарів та кулінарних редакторів America's Test Kitchen: намочіть кухонний рушник у холодній воді, оберніть їм пляшку вина і в такому вигляді відправте в холодильник (у морозилку вина відправляти не радять). Ідеальна температура для білого вина – приблизно 10 °C, для червоного – близько 18 °C.

Найнестійкіші – молоді та білі вина. Їх не варто тримати в холодильнику більше доби. Червоні вина не зіпсуються до 2-3 діб, причому чим щільніше і насиченіше напій, тим повільніше він розкривається і довше зберігається. Солодка мадера чи херес простоїть у холоді тиждень.