Зелені плоди містять більше калію і вітаміну С, можуть «в'язати рота», оскільки крохмаль у них ще не перетворився на цукор, а значить, глікемічний індекс у них нижчий, ніж у стиглих.
Насамперед всього банан – Джерело калію. А в його м'якоті містяться майже всі вітаміни групи B, причому першість у B6 (піридоксину) та B7 (біотину), а також вітамін С (аскорбінова кислота), калій, бор, марганець. Банани багаті антиоксидантами (бета-каротин), амінокислотами (триптофан), вуглеводами, крохмалем, клітковиною.
Ці жовті фрукти — справжня криниця вітамінів та необхідних мікроелементів:
- — вітаміни групи B: B1, В2 та В6:
- — вітаміни С (третина від добової норми) та РР;
- – Залізо;
- – Кальцій і калій;
- – Фтор і фосфор.
- Мікроелемент кремній у складі бананів необхідний для міцних нігтів та густого блискучого волосся.