Властивості інформації З погляду інформатики найбільш важливими є такі загальні якісні властивості: достовірність, повнота, точність, актуальність, корисність, цінність, своєчасність, зрозумілість, доступність, стислість та ін. Об'єктивність інформації.
Під інформацією розуміють відомості, які отримують із зовнішнього світу. Зверни увагу! Інформація має деякі властивостями: достовірність, об'єктивність, повнота, актуальність, зрозумілість, доступність, релевантність, ергономічність. Інформація є достовірною у разі, коли вона правдива, вірна.
Зрозумілість – інформація виражена у доступному для одержувача вигляді.
Класифікація інформації
- Візуальна – сприймається органами зору.
- Звукова – сприймається органами слуху.
- Тактильна – сприймається тактильними рецепторами.
- Нюхальна – сприймається нюховими рецепторами.
- Смакова – сприймається смаковими рецепторами.