Як швидко скисає коров'яче молоко?

Як швидко скисає молоко? Домашнє молоко, не пастеризоване та нестерилізоване, скисає при кімнатній температурі за 12-24 години після здавання. Але трапляється таке, що домашнє молоко не скисає. Це відбувається через те, що корова захворіла на кетоз. Jun 14, 2022

Молочнокислі бактерії люблять тепло 30-40 градусів. Вони переробляють лактозу та виділяють кислоту. В результаті кислотність молока наросте, а білок поступово згортається. Якщо цих бактерій достатньо і температура підходяща, через 1-2 дні молоко повністю скисає.

Умови, що прискорюють скисання молока Якщо цільне, термічно не оброблене молоко знаходиться в теплому приміщенні, воно скисне швидше, Чим воно ж, але в холодильнику.

Чому скисає молоко? Молоко квашують бактерії. Чим більше часу минуло після доїння, тим активніше вони розмножуються, розщеплюють лактозу та виділяють молочну кислоту. Завдання молочного заводу – очистити молоко від небажаної мікрофлори і зберегти його користь.