У процесі тривалого зимового зберігання живці втрачають частину вологи. Для відновлення їх замочують у воді на дві доби. Вода має бути дуже холодної, оптимальна температура 16-18°С. Після вимочування ставимо живці на пророщування (див.
Коріння починають формуватися на тій частині черешка, яка занурена у воду. Щоб постійно не міняти воду, у неї можна кинути пару пігулок активованого вугілля. За два тижні почнуть розпускатися сплячі нирки. Чубук винограду почне посилено вбирати вологу, тому потрібно буде постійно доливати воду в ємність.
Витримати саджанець в воді потрібноАле за день до посадки – він повинен добре насититися, заодно змиється глиняна бовтанка, яка після посадки може перешкоджати нормальній роботі коріння. У будь-якому випадку постарайтеся замочити саджанець перед посадкою хоч би на пару годин.