Скільки крохмалю в овочах?

картопля Найбільш крохмалистий овоч – картопля, крохмаль може становити до 25% від загальної маси бульби. Крім картоплі до крохмалистих овочів відносять кукурудзу, моркву, буряк, кабачки, корінь селери, гарбуз, топінамбур, редьку та редис.

Овочі, що не мають крохмалю: цибуля, огірок, корнішон, бруква, ревінь, червона капуста, салат-латук, брюссельська капуста, помідори, крес-салат, кріп, баклажан, цвітна капуста, броколі, морква, шніт-цибуля, кульбаба, кропива, цибуля щавель.

Крохмаль міститься у більшості продуктів харчування, головними з яких є зернові культури (пшениця, рис, кукурудза), борошняні продукти, бобові, овочі-коренеплоди (картопля), із фруктів — банан.