Як дозарювати авокадо?

к. під впливом сонячних променів авокадо може затвердіти та почорніти. Але тут кожному своє. Для ще швидшого дозрівання можна покласти поруч стиглі яблука, банани чи помідори. – Вони виділяють етилен, який, затримуючись у пакеті, призводить до прискореного дозрівання плодів авокадо.

Авокадо може дозріти як звичайні помідори – просто лежачи на підвіконні. Якщо у вас є кілька днів і трохи терпіння, загорніть авокадо у фольгу або папір і залиште на теплому підвіконні. Якщо за вікном літо можна обійтися без паперу.

Ось як це працює: загорніть «кам'яне» авокадо у алюмінієву фольгу і помістіть у розігріту до 200 ° C духовку. Там суперфуд дозріє і після остигання його можна буде відразу з'їсти. Якщо плід невеликих розмірів, десяти хвилин у духовці цілком вистачить.

В принципі, якщо ви хочете зробити гуакамоле або пюре з авокадо, то можна, якщо немає іншого варіанту, купити плоди з темними лійками або темними плямами на шкірці, потім вирізати зіпсовані частини та викинути. М'якоть, що залишилася, можна пюрувати, приготувати крем, гуакамоле або намазку на хліб.