Що таке сметана?

Крім того, сметана – це не просто сквашені вершки, а обов'язково піддані дозріванню. Якщо вершки тільки сквасити, то вийде не сметана, а рідкі кислі вершки, неприємні на смак. Дозрівання сметани відбувається протягом 1-2 діб при температурі 5-6 градусів за Цельсієм.

ВИСНОВОК: сметана – це суміш нормалізованих вершків, тваринних жирів та закваски; сметанний продукт – суміш вершків пастеризованих вершків, тварин та рослинних жирів, закваски.

Сметана (Праслав. s'metana від s'metati – знімати, скидати) – рідкий кисломолочний продукт білого кольору густої консистенції, що отримується з вершків і закваски. За рівнем жирності варіюється від 10 до 30 (рідше 58) %.