Де можна здобути професію кухаря?
- Кемеровський технологічний університет харчової промисловості;
- Московський державний університет харчових виробництв;
- Інститут харчової та переробної промисловості Кубанського державного технологічного університету;
- Московський технологічний університет;
Щоб стати шеф-кухарем, необхідно вища освіта за спеціальністю 19.03.04 "Технологія та організація ресторанної справи". Для роботи кухарем 4,5 або 6 розряду потрібно пройти навчання у коледжі або на спеціальних курсах. У цьому важливо постійно проходити курси підвищення кваліфікації.
Типи шеф-кухарів Посада шефа – це вже висока позиція на кухні. Ресторан може наймати керівника шефа (managerial) та шефів з різною спеціалізацією (specialized). Кожен шеф виконує ті чи інші завдання від організації навчання нових співробітників кухні до розробки рецептів.