Де більше білка в курячих та перепелиних яйцях?

100 г перепелиних яєць містять більше протеїну, ніж 100 г курячих. Протеїн даних яєць має повний спектр амінокислот і досить швидко засвоюється. Крім того, перепелині яйця насичені корисними жирами та вітамінами, які нормалізують стан нервової системи та покращують роботу мозку.

«Перепелине яйце корисніше курячого – Там більше вітаміну А, вітамінів групи B, міститься більше деяких мінеральних речовин. Можна сказати що перепелині яйця корисніші за курячі. Але вони ще й безпечніші. У них товщі шкаралупа.

на 100 г перепелиних яєць припадає приблизно 11,9 г білків13,1 г жирів, 0,6 г вуглеводів, 73,3 г води та 1,2 г золи (неорганічних речовин). На 100 г курячих яєць припадає майже 12,7 г білків11,5 г жирів, 0,7 г вуглеводів, 74 г води та 1 г золи.

Якщо порівнювати вміст важливих поживних речовин у цих двох яйцях (на 100 грам), то можна замінити різницю лише у парі показників. Наприклад, перепелині яйця містять більше білка, удвічі більше рибофлавіну, вітаміну В12, ніж курячі яйця.