Чи потрібно знімати шкуру з риби перед смаженням?

Зняття шкіри перед смаженням Жарка сприяє зменшенню шару підшкірного жиру, який "склеює" шкіру та м'якоть. Отже, зняти шкіру буде набагато легше після смаження, ніж до. До того ж риба в шкірі менше пригорає та її легше перевертати.

Шкіру треба знімати тільки в тому випадку, якщо ви збираєтесь лосося припустити чи запікати на низькій температурі. Тут шкіра ніяк не допоможе, а лише завадить, бо неминуче перетвориться на слизьку субстанцію, яка навряд чи комусь видасться апетитною.

Помістіть очищену рибу у глибоку посудину і ошпарьте її окропом з усіх боків. При цьому шкірка легко відійде та знімається за допомогою гострого ножа. Якщо на філе потрібно обробити велику рибуможна спочатку розрізати її на шматки, а вже потім зрізати гострим ножем шкіру.

Garra rufa – вигляд риб із сімейства коропових (Cyprinidae). Мешкають на Середньому Сході – у Туреччині, Сирії, Іраку та Ірані. Вигляд описаний 1843 року австрійським біологом Йоганном Якобом Геккелем.