Який режим духовки для підняття тесту?

У меню багатьох моделей є спеціальна функція «Підняття тесту». При її використанні включається лише нижній нагрівальний елемент, який підтримує в камері духовки температуру 40 градусів. Бажаний час вибирається вручну, можна використовувати таймер і відстрочити виконання програми.

Низькотемпературні режими У режимі 40 градусів можна готувати страви, які потребують ферментації (вистоювання тіста, приготування квасу, йогуртів та кислого молока та інших напоїв, які «бродять»). У режимі 50-60 градусів добре сушаться овочі, фрукти, трави, гриби, особливо із застосуванням конвекції.

З погляду життєдіяльності дріжджів: їм подобається розмножуватися в діапазоні 18-35 °. Найбільш ефективні температури – 25 ° -28 °, а для спиртового рекомендують верхні прикордонні температури 30°-35°.

Ставимо миску з тестом, накривши його тим же мокрим гарячим рушником, в духовку з температурою 40-45°С. І скорочуємо відведений час за рецептом рівно в 2 рази. Або ставимо наше тісто у мисці просто в духовку, включаємо лампу освітлення та закриваємо двері.