Як можна пом'якшити самогон?

Глюкоза (декстроза) Для пом'якшення самогону глюкозою потрібно 5-25 мл 20-40% водного розчину або 1-5 г сухої речовини на 1 літр сорокапроцентного дистиляту. Перед додаванням таблетку подрібнити до порошку. Смак дорогих магазинних горілок пом'якшують саме декстрозою.

Для покращення смаку та маскування запаху можна використовувати наполягання самогону на травах, ягодах та фруктах.На чому краще наполягти самогон: найпопулярніші рецепти

  • Перегородки волоських горіхів. …
  • Корінь калгану. …
  • Яблука (сухофрукти). …
  • Кедрові горішки. …
  • Журавлина. …
  • Чорнослив.

Також чудовою ідеєю буде облагородити самогон натуральними есенціями. Можна суттєво пом'якшити самогон за допомогою глюкози, цукрового піску чи карамелі. Солодкі інгредієнти пом'якшують алкоголь, але їх потрібно акуратно розрахувати, щоб не зробити напій нудотним.