Столову ложку ягід без гірки необхідно заварити в 0,5 л гарячої води, слід настоювати в термосі або чайнику протягом півгодини. Настій разом з ягодами необхідно вживати 2 рази на день – вранці та ввечері. При цьому слід дотримуватися рекомендованої дієти.
Приготування чаю з ягід годжі
- Промити ягоди і покласти у заварник чи термос. Пропорція: 1 столова ложка плодів на 250мл води.
- У чайник влити воду, нагріту до 80-90°С. Окріп використовувати не можна, він руйнує окремі мікроелементи.
- Наполягати напій до хвилини після цього можна пити.
Фахівці рекомендують вживати червоні ягоди годжі в ранковий час і обмежити прийом перед сном, щоб уникнути можливої безсоння. Можна їсти в сухому вигляді.
Дієтологи рекомендують замочувати годжі на ніч, а вранці випивати настій, що утворився, в який екстрагувалась більшість цінних вітамінів і мікроелементів плодів. Можна, можливо з'їдати і самі розм'які ягоди. Рекомендована доза на день – до 15-20 грамів.