Як виглядає Антонівка звичайна?

Яблуня Антонівка звичайна характеризується високорослими деревами з круглою, трохи витягнутою вгору кроною. Основні гілки молодої рослини більш піднесені до стовбура, а згодом опускаються убік. Пагони яблуні мають коричневу кору, листя яскравого зеленого кольору овальної форми з нерівними краями.

М'якуш злегка жовтуватий, соковитий, середньої щільності, зернистий. Смак хороший, з деяким надлишком кислоти та своєрідним ароматом. Плоди відрізняються підвищеним вмістом вітаміну С (14 мг%). У північних областях плоди Антонівки зберігаються у холодильнику до січня.

У середній смузі Росії крім Антонівки звичайною зустрічаються та інші Антонівки (Антонівка солодка, Антонівка біла, Антонівка півторафунтова).

Яблука сорти «Антонівкамістять багато заліза, вітаміну С, вітаміни групи В, калій, кальцій, природну клітковину, магній, мідь, фосфор. Цей сорт рекомендований вагітним жінкам та малюкам для першого прикорму.