Як смачно їсти айву?

Айва: як їдять? У сирому вигляді айву практично не їдять, оскільки вона досить терпка та тверда. В основному, із плодів айви готують варення, мармелад, компоти, цукати, а також запікають фрукти. Після термічної обробки варена або запечена айва стає м'якою та солодкою.7 Sept 2019

Айву додають і в плов, і в шурпу, щоб її делікатна кислота допомогла впоратися з жирністю м'яса. Коли готують фаршировані овочі, у казан завжди кладуть і кілька плодів айви, наповнені м'ясним фаршем. Хоча, чесно кажучи, акуратно витягти серцевину з кам'яної айви не так просто.

Залежно від сорту айва може бути круглою або грушоподібною, з жовтою шкіркою і солодкувато терпким смаком. Існує кілька солодких видів айви, які цілком годяться для того, щоб їсти їх у сирому вигляді.

В айві міститься безліч корисних речовин: глюкоза, пектинові сполуки, фруктоза, солі калію, заліза, кальцію, фосфору та міді, а також вітаміни А, В, С, Е та РР. До того ж, в ній міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають при стресі та сильній розумовій напрузі.