Як швидко псується ковбаса?

За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається в холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб. При кімнатній температурі термін зберігання скорочується кілька разів. Вживання продуктів харчування, у яких закінчився термін придатності, заборонено.

Всім любителям даного типу продукту слід запам'ятати, що свіжість вареної ковбаси при температурі до 8 градусів зберігається протягом 4 днів. Варено-копчена годиться для вживання при зберіганні до 14 днів за таких же умов.

Шинка, ковбаса Варена ковбаса і шинка небезпечні для зберігання поза холодильника. При гарантованій свіжості виробу пара годинника – допустимий термін. Сиркопчена ковбаса може зберігатися кілька діб (без контакту коїться з іншими продуктами). УВАГА!

У кращому випадку почнеться блювання та діарея, у гіршому можеш отримати лихоманку, зараження сальмонелою або іншими шкідливими бактеріями. У деяких випадках, наприклад, при ослабленому імунітеті та у людей похилого віку, поїдання простроченої ковбаси може призвести до порушення роботи органів.