Деякі хитрощі допоможуть прискорити процес: Окріп. Зануріть гриби в киплячу воду на 30 секунд або потримайте їх над парою в друшляку. Після цієї процедури плівка швидко відокремлюється.
Справа в тому, що слизька плівочка на поверхні капелюшків маслють не лише захищає гриби від пересихання, а й збирає він радіацію, шкідливі речовини, сміття. Тому якщо ви переконані в екологічності місця збору, то плівку чистити необов'язково, досить просто видалити бруд із капелюшка.
Після закипання свіжі маслюки потрібно варити:
- для супу – 20-25 хвилин (найчастіше в суп кладуть смажені, а не просто варені гриби);
- перед маринуванням – 30 хвилин;
- перед заморозкою – 20 хвилин;
- перед жаркою — 10–15 хвилин.
Jul 8, 2020