Як норму клітковини в день?

Щоб здоров'я кишечника та всього організму було в нормі, слід з'їдати 25-30 грам харчових волокон на день. Точна кількість залежить від віку, ваги та фізичної активності. Усередненою нормою є 28 грам клітковини на день. Це норма і для чоловіків, і для жінок середнього віку.Aug 14, 2020

Всесвітня Організація Охорони Здоров'я рекомендує вживати 400 грам (5 порцій) овочів та фруктів у день, Що містить 25-30 грам клітковини.

Одне з найдоступніших джерел клітковини, мікроелементів та вітамінів – це хліб із борошна грубого помелу. Найкориснішим прийнято вважати житній хліб: він низькокалорійний і в ньому багато харчових волокон, які знижують цукор у крові та очищають травний тракт.

Нижче наведено список продуктів з великим вмістом клітковини: Квасоля та горох – 15%; Білий рис та пшениця – 8%; Овес та ячмінь — 8–10%; Горіхи, мигдаль, оливки -10-15%; Свіжі овочі – 2-5%. Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%.