Як називається молоко тривалого зберігання?

UHT-обробка (високотемпературна) молока та рідких молочних продуктів передбачає застосування теплової обробки до постійно поточного продукту за допомогою таких високих температур і протягом такого періоду часу, які перетворюють продукт на промислово стерильний під час обробки.

Молоко тривалого зберігання — це ультрапастеризоване та гомогенізоване молоко. У молока тривалого зберігання, на відміну від свіжого молокабагато переваг: воно зберігається довше, коштує менше і засвоюється легше. За вмістом вітамінів і мінеральних речовин воно практично не відрізняється від свіжого. молока.

Завдяки асептичному розливу та стерильній упаковці, виключається зростання бактерій, та молоко може зберігатися до 6 місяців за кімнатної температури. Ультрапастеризоване молоко можна порівняти із сезонними домашніми заготовками.

Натуральне молоко при цьому нагрівається при температурі до 150 градусів за Цельсієм протягом півгодини. Після цієї процедури "біле золото" розлучається з усіма бактеріями і розливається по тарі (як правило, по скляних пляшках).