Як їсти кісточки калини?

Взяти 50 грам калинових ягід з кісточками і залити 200 мл окропу. Варити на повільному вогні протягом 10 хвилин. Приймати відвар потрібно після того, як він охолоне. Прийом цих ліків здійснюється під час їди (по одній столовій ложці тричі на день).Apr 5, 2015

При нагоді обов'язково з'їжте кілька ягід калини, не випльовуючи кісточкиоскільки вони вважаються відмінним природним очищувачем організму. Насіння калини насичують корисними речовинами, нормалізують мікрофлору кишечника та позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи.

А кісточками калини у народі радять лікувати гіпертонію, приймати їх під час профілактичного курсу при захворюваннях серця та атеросклерозу.

Найкраще вживати калину свіжої, у чаї чи морсі, чи заморозити її на зиму — тим більше, саме в холодний період ця ягода буде особливо корисною, — кажуть експерти.