Як довго можна зберігати кавун, що розрізає?

На жаль, кавун, що розрізає, довго зберігати не можна. А саме, термін зберігання стиглої ягоди. до 2 діб у холодильнику. Якщо ви розрізали кавун і залишили його в теплі — на столі, наприклад, то вже за годину він не придатний для вживання. Такий кавун краще не їсти – це загрожує отруєнням.Aug 5, 2020

Щоб уже розрізаний кавун не прокис, його відразу прибирають у холодильник, де він може зберегтися протягом 3 діб. Залишений прямо на столі, він буде придатним до вживання лише кілька годин.

Єдиний спосіб зберегти нарізаний кавун протягом тривалого часу – нарізати скибочками, покласти в герметичний пакет і залишити в морозильній камері. У такому випадку він зберігатиметься до 5 місяців, але використовуйте його тільки для коктейлів та соків.

А як відомо, ростуть "смугасті" на землі. Отже, при розрізанні плода все, що знаходиться на поверхні, потрапить усередину. – Кавун солодкий і містить багато вологи, а це найсприятливіше середовище для розвитку мікроорганізмів. Плюс це все лежить на сонці, що прискорює псування кавуна.