У чому замочувати насіння гарбуза перед посадкою?

Замочування насіння За пару днів до посадки наберіть у невелику ємність гарячої води, помістіть до неї насіння і залиште там на 3-4 години. Через кілька годин дістаньте насіння, ретельно промийте проточною водою і добре просушіть.

Як замочувати:

  1. промити горіхи, насіння, зерна або бобові водою
  2. помістити в каструлю або миску з чистою водою
  3. замочувати приблизно потрапляючи до таймінгу таблиці нижче
  4. кожні 8 годин оновлювати воду

Замочування та обробка насіння перед посівом на розсаду – Замочити їх потрібно в двох розчинах. Перший — із марганцевокислого калію, — пояснює Людмила Шубіна, агроном, кандидат сільськогосподарських наук. – Потрібно зробити 1-відсотковий розчин. Розводимо 1 г марганцевокислого калію в 100 мл води.

Після того, як ви розсортували насіння гарбуза і відібрали "пузатенькі" і великі, їх варто підготувати до посадки. Спочатку їх потрібно замочити: спочатку на пару годин опустити в гарячу (близько 45 ° С) воду; потім витримувати до наклеювання загорнутими у вологу тканину за кімнатної температури (зазвичай це 2-3 дні).