Перевага топленого масла в тому, воно не піниться, не димить, і продукти не пригоряють тому, що при приготуванні топленої олії видаляються всі домішки. Правильно приготовлена топлена олія матиме горіховий аромат.
Топлене масло вважається чистішим за складом, а значить, це корисніший інгредієнт. Справа в тому, що під час приготування з нього видаляється не лише водний та вершковий компоненти, але й шкідливі домішки.
Топлене вершкове масло Як і звичайне вершкове масло, топлене масло містить велику кількість насичених жирів, проте, на відміну від свого родича, має високу точку димлення – близько 250 градусів, що дозволяє використовувати його для фритюру.
лінолева кислота, що відповідає за правильне зростання клітин; жиророзчинні вітаміни A, E, D – через випарювання води концентрація їх у топленому маслі вище, ніж у вершковому; мінерали, наприклад калій, магній, залізо.