У чому користь зеленого винограду?

За твердженням фахівців, зелений виноград дуже корисний людям, які страждають на хвороби серця, судин. Він знижує ймовірність серцевих нападів, запобігає ризику тромбозу.. При мігрені рекомендують пити свіжий сік зелених ягід. Сік також сприяє зняттю втоми, депресії.

Як пишуть дієтологи, є виноград можна кожен день. Але при цьому зловживати ягодами теж не треба. Оптимальна порція – 130-150 грам день.

Виноград знижує ризик хронічних захворювань Окислювальний стрес часто стає спусковим гачком для розвитку таких хвороб, як діабет, серцево-судинні порушення або дисфункції мозку. Антиоксиданти зменшують кількість вільних радикалів та допомагають відновити пошкоджені ними клітини.

Виноград призначають при шлунково-кишкових захворюваннях, що супроводжуються атонічними та спастичними запорами, при недокрів'ї, подагрі, хронічних формах туберкульозу легень, при виснаженні нервової системи, як загальнозміцнюючий засіб після тривалих виснажливих захворювань.