Скільки замочувати гриби після збирання?

Сушені гриби потрібно попередньо замочити на 2 години у двох літрах води. Настій слід профільтрувати та поставити на вогонь, додавши води.Sep 20, 2017

Підготовка грибів Щоб позбавитися від хробаків у свіжих гриби, потрібно опустити їх на 2-3 години в сильно підсолену воду, після чого промити. Почищені свіжі гриби рекомендуємо тримати в холодній підсоленій та підкисленій воді.

Відібрані гриби слід промити та відварити кілька разів у підсоленій воді протягом 30 хвилин. Це треба зробити не менше трьох разів, причому першу воду після закипання обов'язково зливайте. У ній містяться токсини. У другій воді варити гриби необхідно до того моменту, коли вони опустяться на дно.

Відразу після збору потрібно видалити налиплий мох, траву, землю руками, швидко обполоснути зібране під краном, а після розкласти печериці сушитися. Якщо гриби були куплені в магазині, то їх краще або почистити, знявши шкірку, або промити під струменем води, ввібравши залишки вологи сухою ганчіркою або серветкою.