Скільки пектину в журавлині?

Більше всього його у смородині чорної, у буряках, потім йдуть яблука, сливи, абрикоси, суниця, журавлина, апельсини, груша, малина, капуста, кавуни, вишня, цибуля, баклажани, гарбуз. У нашій кліматичній зоні найдоступніші дари природи, багаті пектин, – Яблука.

М'якуш кабачкових плодів містить від 4 до 12% сухих речовин, у тому числі 2-2,5% цукрів, пектинові речовини, 12-40 мг% аскорбінової кислоти (вітаміну С).

Встановлено, що найбільшою кількістю пектинових речовин серед сортів яблук виділяється Гренні Сміт, груш – Улюблениця Клаппа, слив – Стенлі, абрикосів – Шалах: 1,14, 0,98, 1,03, 0,71% на сиру речовину відповідно.