Чому не їдять кінський каштан?

Але чому ж їх не їдять? Всі частини рослини, і плоди у тому числі, токсичні, оскільки містять дубильні речовини, глікозид ескуліну та сапонін.. Померти від них складно, але серйозний розлад шлунка та отруєння буде забезпечено. May 6, 2021

Кінський каштан не придатний для споживання. Він має лікувальні властивості, але в той же час небезпечний для здоров'я – плоди в сирому вигляді є токсичними і, якщо їх з'їстиможуть викликати серйозне отруєння. Інтенсивність інтоксикації та симптоми залежать від кількості токсину, що потрапив до організму.

Листя, на відміну від каштана їстівного, біля цього дерева нагадують п'ятірню. Плоди кінського каштана гіркі, несмачні. Кінський каштан не тільки неїстівний, а й токсичний через вміст у плодах сапоніну, есцину.

Основні відмінності кінського і їстівного каштану: – Суцвіття; – смак плодів: у кінського каштана вони гіркі, у посівного – солодкуваті; – Кількість плодів у горішку. – Зовнішня оболонка плюски: у кінського каштана вона яскраво-зеленого кольору з невеликими горбками, а у посівного – бура, з довгими шпильками.