Що відбувається із водою при повторному кип'ятінні?

При повторному кип'ятінні води виділяється діоксин – токсична техногенна речовина. У результаті клітини людського організму виявляється негативний вплив. Крім того, при повторному кип'ятінні води виділяються небезпечні сполуки (нітрати, фтор).

Процедура повторного кип'ятіння або підігріву води сприяє: руйнуванню корисних речовин, що містяться у її складі; утворенню небезпечних сполук (миш'як, фториди, нітрати).

Ще одна причина, чому багато хто замислюється, чи можна кип'ятити чайник кілька раз, – Деякі отруйні речовини, що утворюються при багаторазовому кип'ятінні. Як ми вже з'ясували, у воді дійсно розчинено багато органічних та неорганічних домішок. Найбільше побоювань викликають свинець, стронцій, миш'як.

При тривалому кип'ятінні зростає концентрація нелетких речовин через зменшення води у співвідношенні. Кип'ятіння не знищує важкі метали, пестициди, гербіциди, нітрати, феноли та нафтопродукти, але це не суттєво, якщо вода спочатку містила незначну кількість цих речовин.