На гаряче можна замовити гуляш із грибів, якщо поминки випадають пост. В решту часу – смажена риба, котлети, тефтелі, курка; компот чи кисіль, негазована вода; закуски – вінегрет, олів'є, оселедець під шубою та будь-які інші салати.
Всім людям роздають кружки, чашки, ложки та тарілки, їжу, шкарпетки. Не можна відразу віддавати речі, які належали покійному. Це можна зробити лише коли мине 40 днів після його загибелі. Усі цінні речі кладуться покійному в труну.
У 40 день після смерті можна:
- з'їздити на цвинтар;
- поставити свічку за упокій;
- роздати милостиню та частування нужденним;
- провести обід для рідних та близьких покійного;
- замовити службу у церкві.
May 31, 2022