Що роблять з абрикосовими кісточками?

Масло абрикосових кісточок може бути використане як для приготування їжі, так і в косметології (олія для тіла, крем для обличчя, бальзам для губ, ефірна олія та ін.) Самі ядра використовуються в різних харчових продуктах, наприклад, у випічці або абрикосових джемах.

Ядра деяких видів абрикосів дуже гіркі. Вони непридатні для вживання. Природно, що смак кісточок залежить від рівня зрілості фрукта. Їстівними можна, можливо вважати ядерця тільки визрілих абрикосів.

Ядро абрикоса у своєму складі має рідкісні вітаміни: РР, В17, F, фосфоліпіди, солі магнію, калію, кальцій, фосфору, заліза та натрію. Насамперед ядро абрикоса – це натуральний глистогінний та протипаразитний засіб. Також воно містить речовини, які позитивно впливають на серцево-судинну систему.

Протягом кількох років цілитель Зігфрід Рейхардт (Siegfried Reichardt) намагався лікувати рак молочної залози у своєї дружини Сюзанни ядрами абрикосових кісточок, хлоркою та гомеопатичними мазями. Після того, як лікарі поставили їй діагноз.рак", чоловік відмовив її прийняти їхню допомогу, запевняючи, що сам зможе допомогти їй.