На Святий вечір (6 січня – Святвечір) готують 12 пісних страв: кутя, узвар, горох, капустник, рибні страви, пісний борщ з грибами, вареники з капустою, кашу гречану, голубці з рисом, пісні млинці, гриби, пироги.Jan 6, 2010
Українські Новини розкажуть, що смачного та пісного можна приготувати на вечерю напередодні Різдва.
- Кутя Головне страва Святого вечора – Це кутя. …
- Узвар …
- Страви з риби …
- Вареники з капустою або з картоплею.
- Голубці з рисом чи гречкою.
- Тушкована капуста з грибами.
- Борщ із грибами або з рибою.
- Вінегрет або салат із синьої капусти
12 страв на Святвечір: що має бути на столі 6 січня
- Кутя (покроковий рецепт приготування куті ви дізнаєтесь тут). …
- Борщ. …
- Хліб. …
- Вареники з картоплею, грибами, капустою. …
- Пісні голубці з пшоном.
- Риба – солона, смажена, заливна. …
- Вінегрет або будь-які овочі – відварені, мариновані.
- Часник.
Святвечір – це вечір перед Різдвом, яке відзначається 6 січня.У цей день не можна їсти м'ясні, молочні продукти та яйця, але дозволена риба.
- Узвар із сухофруктів
- Запечена скумбрія
- Кутя на Різдво із пшениці
- Вареники з картоплею пісні
- Мариновані гриби
- Рагу з овочів
- Заливна риба
- Тушкована капуста