Що означає слово суші у перекладі з японської?

Традиція використання у їжу квашеної чи маринованої риби збереглася донині у країнах Південної Азії. Китайський ієрогліф, що означає суші, означає «маринована риба»Проте традиція такого приготування в самому Китаї була втрачена. У Японії нині подібним чином готують на редзусі.

По Поліванову, суші потрібно писати та вимовляти як сусі. Такесі Кітано зовсім не Такеші Кітано. Однак багато японських слів прийшли через мови-посередники, наприклад, англійську або португальську. І, відповідно, було записано з урахуванням правил транскрипції саме з цих мов.

Японії Суші придумали в Японії. Незважаючи на те що суші прийнято вважати споконвічно японським блюдом, насправді винайшли їх у Китаї. У IV столітті до нашої ери моряки, щоби надовго зберегти свіжість риби, присипали її сирим рисом. Так морепродукти надовго залишалися придатними для їжі.

Джохей В історії виникнення суші своє вкладення зробив Джохей. Саме йому вдалося зробити з рису кулю і додав до нього японський хрін васабі. Зверху він накрив його скибочкою сирої рибки. Ця страва почала носити назву нігірі, що в перекладі означає жменю, адже саме стільки беруть риси для приготування однієї порції. суші.