Що додають у ковбасу для смаку?

Смак і колір залежить від добавок та способу приготування: розрізняють варені, варено-копчені, напівкопчені та сирокопчені ковбаси. Для покращення смаку в них додають молоко, борошно, яйця, шпик, а також спеції: перець, сіль, коріандр, кріп, базилік, імбир.

Для надання ковбасним виробам особливого апетитного смаку та аромату додають прянощі та спеції. В основному використовуються такі приправи для домашніх ковбас: перець (запашний, чилі, білий, чорний, червоний), гвоздика, мускатний горіх, лавровий лист, коріандр, кардамон, кориця, кмин та інші.

свинина, яловичина, вода, яйця курячі або яєчний меланж, молоко коров'яче сухе цільне або знежирене, сіль, цукор, прянощі (горіх мускатний або кардамон), антиокислювач – аскорбінова кислота, фіксатор забарвлення – нітрит натрію.

Сорбат калію (Е202). Біла речовина в порошкоподібній або гранульованій формі, найрозчинніша з усіх сорбатів. Консервант, що знаходить застосування у виготовленні ковбасчерез свою можливість затримувати зростання плісняви. Їм обробляють ковбаси, ковбасні вироби та оболонки.