Що буде якщо кожен день їсти айву?

Айва має загальнозміцнюючі, кровоспинні, антисептичні, сечогінні та в'яжучі властивості. Вона застосовується при недокрів'ї, серцево-судинних захворюваннях, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, дихальних шляхів, астмі. Айва сприятливо впливає на психіку – бадьорить, покращує настрій.

В айві багато антиоксидантів, які допомагають подолати стрес, перешкоджають процесам старіння, мають протипухлинну дію. Пектин і харчові волокна добре очищають організм від важких металів і шкідливих речовин, виводять зайвий холестерин, сприяють нормалізації травлення.

В айві міститься безліч корисних речовин: глюкоза, пектинові сполуки, фруктоза, солі калію, заліза, кальцію, фосфору та міді, а також вітаміни А, В, С, Е та РР. До того ж, в ній міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають при стресі та сильній розумовій напрузі.

Кому не можна їсти айву Айву не можна застосовувати при плевритах та запорах. Також фрукт шкодить гортані та голосу, тому її не слідує є вчителям та співакам. Пектинові та дубильні речовини, що містяться в плодах, допоможуть вивести з організму токсини і різні канцерогенні сполуки, сприяючи проочищенню кишечника.