Навіщо вино на підводному човні?

«В основному воно потрібне для того, щоб забезпечити нормальну роботу тракту травлення підводників, тому що обмежений простір не дозволяє належним чином рухатися», — каже начальник Управління бойової підготовки ВМФ, контр-адмірала Віктора Кочемазова. Це правило діє не тільки на підводному човні.

Російські підводники отримують 100 г вина для нормальної роботи травного тракту. У ВМФ повідомили, що пайок моряків – один із найрізноманітніших. Згідно з встановленими правилами, російським морякам на підводному човні на добу належить 100 грамів червоного вина.

Під забороною перебувають і спортивні вправи на кшталт віджимань та підняття гирі. Вся справа у штучному повітрі, яким дихають підводники. Він містить підвищену концентрацію двоокису вуглецю СО2, а фізичні навантаження надають колосальний вплив на серце.

на підводних кораблях аж два гальюни (так моряки називають туалет). Гальюн на підводному човні найбільше нагадує туалет поїзда: унітаз з педаллю змиву. Після натискання неї відходи людської життєдіяльності збираються у спеціальний резервуар, який іноді продувається стисненим повітрям для очищення.