Навіщо вилка з довгими зубцями?

Для креветок та раків – двозуба довга вилка. Для холодних коктейлів з морепродуктів – має три зубчики, з одним більше довгим і гострим, ніж решта. Для омарів – має два маленькі злегка вигнуті зубчики і довгий стрижень для вилучення м'яса із панцира.

Велика вилка з двома зубцями призначена не для звичного сервірування столу, а на допомогу кухареві при приготуванні м'яса та при роботі з гарячим продуктом. Професійна назва цього інструменту веделка для м'яса марнотратна.

Їдальня веделка має чотири зубці, призначена для всіх інших гарячих страв. Рибна веделка – для гарячих рибних страв, має 4 коротких зубця, часто з поглибленням між середніми зубцями для відокремлення кісток. Може бути трохи закруглена.