Навіщо треба замочувати яловиче серце?

Перш ніж відварити яловиче серце, його замочують у воді на дві чи три години, після чого варять. Щоб прибрати з бульйону повністю всю піну та усунути досить специфічний аромат субпродукту, бажано після першого закипання злити воду, а також промити серце та каструлю.

Яловиче серце слід розрізати на дві частини та вимочити 2 – 3 години у холодній воді. Свиняче серце перед відварюванням не вимочують.

На великому вогні доведіть до кипіння. Зніміть піну з поверхні, зменште вогонь до мінімального та варіть під кришкою півгодини. Після видаліть рідину, знову залийте воду і продовжуйте готувати. Варіть яловиче серце ще 1,5-2 години або довше, за цей час ще двічі-тричі змініть воду в каструлі.