Навіщо потрібна сковорода Садж?

Садж-сковорода є особливим різновидом посуду, що дозволяє на відкритому вогні здійснювати приготування їжі. Це вид сковороди родом з Азербайджану, він застосовується для приготування національної страви.

СаджПательня чавунна призначена для смаження м'яса та овочів на газі або вугіллі. Її можна встановлювати на мангали, грилі та печі. Виріб має великі розміри, діаметр 45 см, це дозволить вам одночасно приготувати кілька страв.

Плоский садж для плити та мангалу Готувати на кухонній плиті у сковороді з опуклим дном неможливо, вона просто не зможе стояти на конфорці. Конфорка для око на газовій плиті іноді рятує, якщо діаметр посуду невеликий – до 30 см. Але найчастіше діаметр становить 35-40 см.

Садж – це національна азербайджанська страва, по-іншому «жарівня», або можна назвати «сковородою», має конусоподібну увігнуту форму, але відносно не сильно увігнуту в порівнянні з казаном, тобто це щось середнє між казаном і звичайний рівною сковорідкою.