Скільки треба жарити рядовки?

У каструлю налити холодну воду, додати сіль (з розрахунку на 1 кілограм грибів 1 столова ложка солі та 1 літр води), чверть чайної ложки лимонної кислоти і довести воду до кипіння. 6. Покласти рядовки в киплячу воду та варити 20 хвилин на середньому вогні під кришкою.

У сковороді розігріти олію, викласти гриби, смажити, помішуючи кожні 1,5-2хв, на середньому вогні, протягом 10хв. Поперчити та посолити рядовки, смажити ще 2-3хв, потім можна подавати до столу. Смажені рядовки можна перемішати зі смаженою картоплею або іншими гарнірами до смаку. Смачного!

Їстівні краєвиди рядів придатні для всіх видів переробки (їх можна, можливо варити, смажити, тушкувати, солити, маринувати). Перед приготуванням рекомендується очистити капелюшок від шкірки. У відвареному вигляді м'якуш стає сіро-білого кольору або злегка каштанового відтінку.