Навіщо потрібен слайсер?

Слайсер або скибка, електроніж, гастрономічна машина (slicer) – це пристрій для нарізки гастрономічних товарів (м'ясних та ковбасних виробів, овочів, сиру, хлібобулочних товарів) з певною товщиною (від 1 до 16 мм). Слайсери забезпечують швидке та точне нарізування продуктів.

Більш сучасна назва — слайсер. З його допомогою можна, можливо тонко і рівно нарізати сир, ковбасу, хліб, овочі, фрукти тощо. Перша скибка механічного типу управління була запатентована наприкінці ХІХ століття голландським м'ясником.

Ніжслайсер -спеціалізований клинок для нарізування продуктів тонкими слайсами

Що можна нарізати за допомогою слайсера Універсальний прилад здатний нарізати: м'ясо, рибу, сир, овочі, фрукти та хліб. Деякі моделі справляються і із замороженими продуктами. Для кожного продукту використовується свій ніж.