Навіщо обсмажують борошно для підливи?

Обсмажування борошна підвищує її згущувальні властивості за рахунок того, що термообробка пригнічує активність певного ферменту. Страва, в якій використовується ру, ніколи не матиме специфічного присмаку сирого борошна – обсмажування надає борошну багатшого і приємнішого смаку.Aug 12, 2015

Досвідчені господині завжди обсмажують борошно для підливи або гуляша, І причин цього кілька. По перше, борошно, підсушена на сковороді, має прекрасний золотисто-коричневий колір і насичує цим кольором підливу.

Борошно просіяти на сковороду через сито. Смажити борошно протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи, до світло-золотистого кольору. Така мука підійде для підливки або супу-пюре. Якщо борошно смажити 5 хвилин, то колір зміниться на трохи коричневий.

Найкраще використовувати посуд з антипригарним покриттям та товстим дном. У сотейнику розігріти олію. Акуратно додати томатну пасту, яку потім потихеньку розмішати. В однорідну суміш ввести борошнопостійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.