Коли вперше підгортають картоплю?

За літо картоплю підгортають щонайменше два рази: перший у червні, другий – приблизно через три тижні після першого. Але з кожним підгортанням картопле стає тільки краще, тому якщо ви зробите це втретє і вчетверте, то вона почуватиметься тільки краще.

Розберемося, коли підгортати картоплю перший раз. В середньому обробку проводять через два-три тижні після посадки. За цей час сходи піднімуться на висоту 6-8 см. Їх присипають землею так, щоб над землею залишилося не більше 2-3 см верхівки.

Навіщо і як підгортати картоплю Спочатку потрібно прополоти картоплю і розпушити кущі, і вже наприкінці червня, коли висота кущів досягне близько 20 сантиметрів, можна брати до рук сапку. Найкраще займатися цього вечора і вибирати похмурі дні: у спеку під палючим сонцем підгортати картоплю заборонено.

Ця процедура необхідна картоплі, щоб розвивалися вже наявні бульби та утворювалися нові. Захід полягає в обробці міжряддя, в процесі якого відбувається пригрібання ґрунту до стебла та утворення горбків. Підгортати необхідно після досягнення картоплі 20 сантиметрів у довжину.