Хто вигадав текілу?

Вперше такий якісний мескаль було отримано доном Педро Санчесом де Таглі, Який носив титул маркіза Альтаміра, який в 1600 заснував першу фабрику, що займалася промисловим виробництвом цього напою. Після цього популярність мескалю стала швидко зростати.

Вікіпедія про виникнення текіли розповідає, 1530 року на територію Мексики прибувають іспанські конкістадори на чолі з капітаном Христофором де Окате. Капітан засновує поселення і називає його Текіла. Іспанці були великими шанувальниками міцних напоїв, особливо бренді.

Прискорює ріст та розвиток корисних мікроорганізмів, що покращують роботу кишківника. Лікувальні властивості текіли можуть проявлятися як від прийому внутрь. Доведено ефективність розтирання та компресів при боротьбі з малою рухливістю суглобів, при подагрі, ревматизмі, артриті та радикуліті.

Ще раз: строго кажучи, текіла – це той самий мескаль, тільки виготовлений з одного певного сорту агави та в частково іншому «наборі» штатів. Тоді як для приготування текіли використовують тільки блакитну агаву, мескаль можна робити із різних видів цієї рослини.