Для чого корисний буряк?

Буряк очищає не тільки нирки, а й кров, зменшуючи кислотність нашого організму, і сприяє очищенню печінки. Цей овоч стимулює наш мозок та усуває токсини, які можуть накопичитися в нашому організмі, підтримуючи хороше психологічне здоров'я та запобігаючи передчасному старінню.

Буряк рекомендується при будь-яких захворюваннях кишечника та запаленнях. Буряк вкрай корисна при запорах та проблемах з мікрофлорою кишечника. В овочі містяться корисні нітрати, які підвищують витривалість та покращують роботу серцево-судинної системи. Буряковий сік рекомендується пити спортсменам.

«Пігмент бетаціанін, що міститься в буряках, є потужним антиоксидантом, що уповільнює зростання злоякісних новоутворень. Також буряк сприяє зниженню артеріального тиску, зміцнює стінки судин, покращує роботу печінки, допомагає виводити зайву рідину з організму.

Буряк варена зберігає більшість корисних речовин, містить: холін, вітаміни А, В1, В5, В6, С, Е, Н та РР, а також необхідні організму людини мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, залізо, йод, фосфор та натрій, присутня в овочі фолієва кислота та достатня кількість клітковини.