Де зберігати цукровий сироп?

Цукровий сироп домашнього приготування, як правило, зберігається в холодильнику тиждень. Якщо додати сироп трохи лимонного соку чи горілки, він зберігатиметься трохи довше. У сиропі, що зіпсувався, з'являються бульбашки повітря. Якщо ви їх бачите, це зазвичай означає, що сироп почав тинятися і зіпсувався.

Випаровуванням сприяє те, що сиропи, як правило, не зберігаються в холодильниках – вони стоять на полицях у барі, на стелажах магазинів чи просто на кухні. Т. е. у приміщеннях, де температура рідко опускається нижче 20о.

Термін зберігання сиропів залежить від створених вами умов. Відкрита пляшка зберігається за температури від 18 до 27 градусів. Уникайте зберігання в місцях з підвищеною вологістю повітря і не допускайте потрапляння на продукт прямого сонячного проміння.

Так сиропи у скляній тарі без консервантів зберігаються трохи більше 2 місяців. Сиропи з консервантом зможуть простояти 3 місяці, сиропи гарячого розливу – 4 місяці. Найдовше зберігаються сиропи пастеризовані: термін придатності вони мають півроку.