Де міститься багато лізину?

L-лізин у великій кількості міститься у продуктах тваринного походження:

  • всі види сиру;
  • курячі яйця;
  • морська риба жирних сортів – тріска, скумбрія, оселедець, сардини;
  • морепродукти – креветки, кальмари, мідії, устриці;
  • м'ясо кролика;
  • м'ясо рогатої худоби – телятина, яловичина, баранина, козлятина;
  • свинина;

У яких продуктах міститься лізин? Оскільки організм не може самостійно синтезувати цю амінокислоту, ми повинні заповнювати її запас із продуктів харчування або за допомогою спеціальних добавок. Лізін міститься в курячих яйцях, рибі та морепродуктах, пісному м'ясі, сирах та молочній продукції.

Харчові джерела Гарними джерелами лізину є яйця, м'ясо (особливо червоне м'ясо, баранина, свинина та птиця), соя, квасоля, горох, сир (особливо пармезан), деякі види риби (такі як тріска та сардина), молюски.