Де і коли вигадали плов?

Плов, або як казали в Персії, пилав – дуже давня страва, яка народилася на Близькому Сході з появою зернової рисової культури, близько II-III століть до зв. е. Саме тоді тюркські кочівники почали обмінювати в Китаї худобу на рисові зерна.29 Dec 2016

Насправді слово "пловприйшло в російську мову від тюрків через татар і походить від турецького "пілав", яке запозичили багато європейських мов: англійська – pilaw, pilau; німецька – Pilaw і французька – pilaf, pilau.

За легендою, місцевий правитель, стомлений одноманітністю своєї кухні, захотів випробувати нову страву з рису. І тоді Авіценна винайшов рецепт плову.

Історія плову налічує 2,5 тисячі років. За цей період багато народів зібрали у себе безліч варіантів приготування цієї чудової страви. Сказати, хто саме винайшов плов неможливо. Але хто б не був цей геніальний кулінар, хто створив цю чудову страву, багато людей у ​​всьому світі скажуть йому «Спасибі».