Чи можна використовувати курячий жир?

Застосовувати курячий жир можна при приготуванні різних м'ясних та овочевих страв, використовуючи його замість олії. Дуже смачна картопля, смажена на курячому жирі. Пасерування в суп або борщ теж набуває дивовижного смаку, якщо приготувати її на курячому жирі.

1У середній каструлі змішайте курячий жир та шкіру. 2Налийте воду. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 50 хвилин.

Жир курячий у своєму складі не містить вуглеводів. Калорійність – 900 кКал. склад курячого жиру: жири – 99,80 г, білки – 0,00 г, вуглеводи – 0,00 г, вода – 0,20 г, зола – 0,00 г.

Строго кажучи, смалець чи топлене сало жир, отриманий шляхом витоплювання нарізаного невеликими шматочками свинячого сала або навколониркового жиру. Фактично смальцем часто називають топлений гусячий, качиний і навіть курячий жир.